2017. február 15., szerda

Cameron highland

Cameron highland nagyon kedvelt úticél a helyiek körében, nekünk pedig egy kis felfrissülést jelent a forró napok között.

A térség a mezőgazdaságáról ismert, itt terem a legtöbb zöldség amit az országban árulnak. Ezt a különleges klímája teszi lehetővé, a hűvösebb időjárás és a viszonylag sok eső. Itt terem Malajzia epre (nem szabadföldi mint Magyarországon) és csodálatos teaültetvények vannak köre.

A feljutás megoldható saját magunk, de ez egy hegyi út sok sok útszűkülettel 2x1 sávon és mivel összesen 1 út vezet át a felföldön Ipoh - Kuala Lumpur irányban, nagy a kisteherautó forgalom és a busz formalom is rajta. Mi menetrendszerinti busszal* tettük meg az utat még 2014ben, ami most 2017ben a TBS állomásról indul, a jegyvásárlást előre érdemes megtenni.

Tanah Rata a központi kis város fent, itt található mindenféle turista iroda akik túrákat szerveznek:
Tanah Rata a kisváros

- teaföldekre, ebből több is van körbe


- BOH tea múzeumba ahol a múzeumhoz kialakított teázó és kávézóban a finom teák kortyolása közben élvezhetjük a szép kilátást a földekre


- eper földre, lehetőségünk van mindenféle epres ételt megkóstolni, sütiket, italokat, vásárolhatunk friss és szárított epret.

- pillangó parkba

- rózsa parkba


- méhészet parkba, úton útfélen árulnak errefelé mézet is

vadmézek 

- mezőgazdasági parkba, ahová akár magunk is elsétálhatunk, hiszen az idő kellemes
- dzsungelbe, s ha szerencsénk van megnézhetjük a világ legnagyobb virágát a Rafflesiát ami csak néhány óráig pompázik szép vöröses színében.
Ezt a videó alaposan összefoglalja milyen is Cameron Highland, a dzsungellel, helyi lakosokkal, túristákkal,esti piacokkal, raffléziával...

Érdemes legalább egy éjszakát fent tölteni hiszen az út 3,5-4 óra (a busz egyszer meg fog állni) s a túrák menetrend szerint délelőtt és délután indulnak, legyen elég időnk helyetfoglalni rá.

*A buszokat és a tömegközlekedési eszközöket nagyon hűtik, bárki aki buszra száll malajziában készüljön fel legalább egy hosszú ujjú felsővel.





Nincsenek megjegyzések:

Érdemes követni minket a Mindennapi.Malajzia Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss érdekességeket osztunk meg Malajziáról!

Foglalj szállást magyarul az Agodán! segítve ezzel munkánk.